Tips om energie te besparen als vereniging

  1. Home
  2. Blog
  3. Tips om energie te besparen als vereniging

Als vereniging moet je ongetwijfeld elke euro omdraaien. Je wil dan ook geen cent teveel uitgeven aan energie. Een gepeperde energierekening kun je missen als kiespijn. Met enkele kleine tips & tricks kun je alvast aardig wat besparen op je energiefactuur. Hoe je dat doet als vereniging? Wij zetten alvast enkele richtlijnen op een rijtje!

Tip 1: Isoleer je clubhuis
Een tochtig clublokaal? Isoleren helpt! Door goed te isoleren kom je met veel minder energieverbruik de winter door. Reken maar dat je dat voelt op je energiefactuur. Steken je leden de handen mee uit de mouwen, dan hoeft isoleren bovendien geen fortuin te kosten. Een aantal kleine maatregelen kunnen al helpen: plaats tochtstrips, plak radiatorfolie en zorg dat deuren niet nodeloos lang openstaan.

Tip 2: Zet de thermostaat lager
Moet het werkelijk zo warm zijn in je clubhuis of kan het enkele graden lager? Vaak kunnen je leden toch een trui aan, nee? Elke graad kouder, doe je besparen op je energiefactuur. Probeer ook enkel de ruimtes te verwarmen waar je veelvuldig gebruik van maakt. Een gouden tip als je over meerdere ruimtes beschikt. Controleer regelmatig de thermostaten en of de chauffages niet nutteloos gloeiend heet staan.

Tip 3: Mis geen premies en subsidies
Besparen kun je ook door optimaal gebruik te maken van premies en subsidies. Soms kan het ook lonen om tegen een lage prijs een energie-audit te laten uitvoeren. Zo weet je meteen waar je kunt besparen. Zo krijg je bijvoorbeeld een premie bij het plaatsen van een hoogrendementsketel en ook zonnepanelen zijn het overwegen waard. Je kunt alvast een overzicht van alle premies vinden op www.premiezoeker.be.

Tip 4: Doof de lichten en zet toestellen uit
Hang papieren aan de muren en deel je leden mee dat ze de lichten dienen te doven bij het verlaten van ruimtes. Laat ook geen apparaten nutteloos in stand-by staan, maar schakel ze helemaal uit. Zo bespaar je best wat energie, want lampen en de lichtjes van toestellen verbruiken ook energie. Kies trouwens voor spaarlampen of ledverlichting. Die zijn een stuk zuiniger en gaan langer mee.

Tip 5: Verander van energieleverancier
En hier komen we met Samen Beter in beeld. Belgen en zeker ook verenigingen vergelijken veel te weinig de verschillende tarieven bij de energieleveranciers. Echter, wij hebben dat wel gedaan en kunnen jullie en jullie leden de scherpste tarieven aanbieden. Meer nog, stappen er leden over, dan krijgen jullie daar als vereniging commissie op. Wij regelen alles van A tot Z en jullie krijgen een aardige som in de clubkas. Individueel kunnen jullie leden dan weer tot honderden euro’s besparen.

Meer weten? Contacteer ons of meld je vandaag nog aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu