Sponsorgeld binnenhalen voor je vereniging? Dat doe je zo!

  1. Home
  2. Blog
  3. Sponsorgeld binnenhalen voor je vereniging? Dat doe je zo!

De makkelijkste manier om geld binnen te rijven voor je vereniging? Je aanmelden bij Samen Beter, je leden laten besparen op hun energiefactuur en zelf nog heel wat geld in kas krijgen ook! Uiteraard zijn er ook nog andere manier om geld bij elkaar te sprokkelen. Vaak kost het echter heel wat moeite om sponsorbudgetten binnen te fietsen. Wij geven je alvast enkele tips mee om net dat tikkeltje vlotter aan sponsorgeld te komen.

5 tips om sponsorgeld binnen te halen voor je verenigingen

1. Vraag subsidies aan bij de overheid
Waarom het moeilijk maken als het makkelijk kan. Wie weet kun je wel de subsidies op de kop tikken. Ben je een VZW, dan maak je nog meer kans. Hier kan je alvast controleren of je in aanmerking komt voor een subsidie.

2. Organiseer een gesponsorde sportieve uitdaging
Je wil schenkers een reden geven om een gift te doen? Organiseer een gesponsorde sportieve uitdaging! En als je het niet zelf in elkaar wil knutselen, hang je wagonnetje dan ergens aan. Waarom laat je de leden van je vereniging niet sponsoren om bijvoorbeeld een marathon mee te lopen? Rekruteer sponsors voor op het truitje en communiceer het via zoveel mogelijk kanalen. Of laat je sponsoren per gelopen kilometer!

3. Verkoop een product
Een klassieker, maar daarom niet minder efficiënt. Van wafels, over marsepein tot vlaaien. Als het verkoopbaar is, kan je er winst op maken. Natuurlijk kun je ook origineler uit de hoek komen en zelf producten maken. Ga deur-aan-deur, gebruik je site, de sociale media en ga zo maar door.

4. Vraag het leveranciers en leden
In het netwerk van je leden zitten ongetwijfeld potentiële sponsors! Vraag je leden om actief mee uit te kijken naar mogelijke partners. Je vereniging heeft misschien ook wel enkele (belangrijke) leveranciers? Vraag hen niet om korting, maar vraag hen een stukje te sponsoren.

5. Start een crowdfunding op
Misschien net iets complexer en tijdrovender, maar crowdfunding kan zeker een optie zijn om geld in het laatje te brengen. Heb je voor een specifiek project geld nodig, dan kan je het via een crowdfundingplatform trachten bij elkaar te krijgen.

6. Werk samen met Samen Beter
Zo, ongetwijfeld heb je nu heel wat inspiratie opgedaan om sponsorgeld binnen te fietsen. Wil je op een makkelijke manier sponsorgeld krijgen? Meld je vandaag nog aan bij Samen Beter. Wij maken een pagina op, jij licht je leden in en als ze overstappen naar een meer voordelige energieleverancier, besparen ze niet alleen geld, maar verdien jij ook geld voor je club. Geef ons gerust een seintje en we maken alles voor je klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu